Џонсон го предупреди Трамп да не се меша во изборите во Британија

Британскиот премиер Борис Џонсон изјави дека најдобро би било американскиот претседател Доналд Трамп да не се меша во претстојните избори кога ќе го посети Лондон за да присуствува на самитот на НАТО во наредната недела.

„Она што најчесто не го правиме, традиционално како сојузници и пријатели е да не се вклучуваме во меѓусебните изборни кампањи“, изјави Џонсон. Конзервативната партија на Џонсон води во анкетите пред изборите закажани за 12 декември.