Екслузивно: Сали Бериша реизбран за лидер на Демократската партија

Додека во огромното мнозинство избирачки места заврши гласањето извори од Демократската партија за Македонски весник “Илинден” дознава дека значително води Сали Бериша.

Во повеќето избирачки места поранешниот премиер Бериша доби неколку пати повеќе гласови од другиот кандидат Ибсен Елези.

Се чини дека овој тренд ќе биде ист за сите овие избирачки места, објавувајќи го очекуваниот резултат. За шеф на Демократската партија ќе биде избран Сали Бериша.

Advertisement