Европската слободна алијанса ќе продолжи да биде гласот на различноста во Европскиот парламент

Европската слободна алијанса ќе продолжи да биде гласот на различноста на Европа во Европскиот парламент. По европските избори, нашите европратеници ќе продолжат да се стремат кон подемократска и поразновидна Европа од нивното место во Европскиот парламент. Од ЕФА, сакаме да им се заблагодариме на сите што ни се придружија за време на оваа кампања, засилувајќи ја нашата порака и правејќи ја да стигне до секој агол на континентот.

Избраните европратеници на ЕФА ќе работат за сите вас, за сите гласови на нечуените. За оние кои беа спречени да добијат застапеност поради нефер политички бариери, како ДЕБ, нашата партија од Западна Тракија. Сакаме да им честитаме за неверојатните резултати што ги постигнаа, повторно освојувајќи го првото место во изборните единици Родопи и Ксанти. Тие ќе работат и за оние кои не можеа да се кандидираат на избори поради нефер ситуации, како што се партиите погодени од изборните промени во последен момент во Италија или партиите кои не се признати од нивната држава, како нашата членка ОМО “Илинден”-Пирин го претставува македонското малцинство во Бугарија.

Вкупните резултати во Европа покажуваат загрижувачко поместување кон крајната десница. Ќе продолжиме да го креваме гласот против силите кои сакаат да ја поткопаат демократијата. Ние секогаш ќе бидеме на страната на оние кои сакаат да одат понатаму со европската интеграција и да изградат Европа која работи, вистински, за сите.

Advertisement