Градоначалникот на општина Пустец, Пали Колефски потпиша договор со Јапонскиот амбасадор, Такада Митсуки 

Градоначалникот на општина Пустец, Пали Колефски на 01.11.2023 година во просторите на Јапонската амбасада во Тирана  потпиша договор со амбасадорот Такада Митсуки за набавка на машина „Багер“ кое ќе и служи на општина Пустец за потребите на Македонците во областа Мала Преспа. Градоначалникот на општина Пустец, Пали Колефски му се заблагодари на Јапонскиот амбасадорот Такада Митсуки и јапонскиот народ за поддршката.

Advertisement