Грција блокираа албански контингент на НАТО

Грчката комунистичка партија и нејзините подмладок, во знак на протест против интервенцијата на НАТО во други земји, денес го блокираа конвојот од 20 возила и два автобуси на албанскиот контингент на контролниот пункт на НАТО, Полимилос, во близина на градот Кожани, во Северна Грција. Албанскиот контингент треба да се приклучи на остатокот од силите на НАТО, кои ќе учествуваат на воените вежби во Романија.