Илина Арсова прва Македонка која ги искачи седумте највисоки врва во светот

Македонката Илина Арсова направи подгвиг, стана првата Македонка која успеа да ги искачи седумте највисоки врва на сите континенти. Последниот нејзин предизвик беше врвот Вилсон кој е на висина од 4892 метри на Антарктикот, каде го развиори македонското знаме. Инаку овој подвиг им успеал само на шеесетина жени во светот. Мисијата 7 врвови е завршена! Македонското знаме на врвот Винсон 4892м на Антарктикот со ладни раце, но топло срце. Незаборавно искуство и прекрасно чувство, беа првите импресии на Арсова која им се заблагодари своите подржувачи за овој храбар чекор.