Иницијатива за признавање на македонските возачки дозволи во Шведска

 

Македонците во Шведска со иницијатива да ги признае Шведска македонските возачки дозволи по примерот на Сојузна Република Германија. Во иницијативата се наведува дека се очекува позитивна одлука од релевантните институции и соработка меѓу Република Македонија и Кралството Шведска. За да се потпишете за оваа иницијатива кликнете ТУКА.