Криминална група од Западен Балкан разбиена во меѓународна акција, уапсени 37 лица (ВИДЕО)

Во меѓународна полициска акција уапсени се 37 лица поврзани со, како што се наведува, многу насилна криминална банда од Западен Балкан, соопшти Европол.

Акцијата, која опфаќа повеќе симултани рации во повеќе европски земји, била координирана од команден центар во Загреб, Хрватска, со поддршка на службеници на Европол распоредени на терен.

Моќната криминална ќелија, како што соопшти агенцијата, главно била вклучена во трговија со дрога и огнено оружје ширум Европа.

„Во текот на истрагата беа уапсени вкупно 37 осомничени, вклучително и водачот на бандата, државјанин на Босна и Херцеговина, кој Европол го смета за цел од висок степен и кој во моментот отслужува четиригодишна затворска казна во Италија“, се наведува во соопштението на Европол.

Advertisement