Лавров: Третата светска војна ќе биде нуклеарна и деструктивна

Рускиот министер за надворешни работи, Сергеј Лавров денеска изјави дека третата светска војна ќе вклучи нуклеарно оружје и ќе биде деструктивна, како и дека Русија нема да дозволи Украина да добие нуклеарно оружје.

Тој исто така предупреди дека таков конфликт ќе биде катастрофален.

„Веќе сме подготвени за втората рунда преговори, но украинската страна ја игра играта по наредба на САД“, рече Лавров.

Advertisement