Лулзим Баша е реизбран за претседател на Демократската партија

Лулзим Баша е реизбран за претседател на Демократската партија.

„Почитувани пријатели, дами и господа, демократите стојат покрај Албанија, од срце ви благодарам на сите вас, за центарот во овие тешки и предизвикувачки времиња.

За вашето учество во жешките природни и вештачки температури, докажувајќи дека демократите остануваат надеж на оваа земја. Благодарност и благодарност до раководните структури на ДП кои ги спроведоа овие мирни избори. Благодарност до претставниците во избирачките комисии, посебна благодарност до Ѓеѓ Хани кој со силата на својата аргументација, чистотата на душата, со посветеноста на ДП и Албанија, овој процес го претвори во вистинска дебата за вредности. Ти благодарам Ѓерѓ.

Свесен сум за тешкото време низ кое поминуваме и за предизвиците со кои се соочуваат ДП, демократите и опозицијата. Сè уште течат реки на недоверба, донекаде спонзорирани од оние кои сакаат по секоја цена, кои ја сакаат Албанија вака, без економски можности, без усогласеност ниту во политиката ниту во економијата, со медиумите под цензура, со правдата под притисок. Пред се, денешниот ден не означува едноставен процес, туку почеток на работа. Веднаш започнува работата за да се изгради мостот меѓу двата брега на недовербата“, рече Баша.

Advertisement