Македонците во Бугарија му оддадоа почит на Македонскиот револуционер Гоце Делчев во Благоевград

По повод 150 годишнината од раѓањето на Македонскиот револуционер и апостол на Македонското револуционерно движење Гоце Делчев, Мкедонците од Бугарија одадоа почит положувајќи свежо свеќе на неговиот споменик на плоштадот „Македонија“ во Благоевград, Пиринска Македонија.

Претставници на Обединетата македонска организација „Илинден“, како и на Културно-просветното и спортско друштво „Светилник“, чиј претседател е македонскиот активист Атанас Кирјаков, му се поклонија на апостолот на македонската револуционерна борба.

Двете здруженија на Македонците од Пиринска Македонија за ова побараа и добија дозвола од Општина Благоевград.

Advertisement