Македонија: Канал 5 одбележа 25 години од своето постоење (ВИДЕО)

Телевизијата прво започна со емитување во подрачјето на Скопје,пред да го прошири опфатот на остатокот од земјата. Канал 5, 25 години зрачи во етерот и е една од водечките телевизии во Македонија, сведок е на многубројни настани значајни за државата. Телевизијата веќе 25 години се грижи за јавниот дискурс, креирајќи го јавното мислење, а со критичка опсервација на политичките настани. Телевизијата 25 години се грижи за навремено информирање на гледачите, следејќи ги секојдневните настани кои се од јавен интерес.

Канал 5 се наметна со телевизиските дебатни емисии, каде на сите политички фактори им се даде и се уште им се дава простор да го кажат своето мислење. Телевизијата создаде и содржини од сопствена продукција од забавно-рекреативен и културно-едукативен карактер, богата филмска и музичка програма, како и спортски содржини.

Advertisement