Македонска вечер во чест на Денот на Семакедонски просветители Светите браќа Македонците Кирил и Методиј

Македонската Заедница во лондон на 24 мај 2019 година со почеток во 19 часот организира Македонска вечер во чест на Денот на Сесловенските и Семакедонски просветители Светите солунски браќа Македонците Кирил и Методиј.

Македонската вечер ќе се одржи во салата “Delicatess“ на ресторанот EV Restaurant (Delicatess), Address: The Arches 97-99 Isabella Street, London, SE1 8DD, http://goo.gl/maps/cGEx6.

Во салата “Delicatess“ на ЕВ ресторанот секој петок се одржуваат средби на Македонците во Лондон. Резервации се вршат на телефоните 020 7620 6191 и 020 7620 6192 со напомена “За Македонска вечер во салата “Delicatess“. Добредојдени се сите Македонци кои живеат и работат во Лондон и Обединетото Кралство!