Македонците во областа Гора без електрична енергија од снегот

Како резултат на врнежи од снег и ниски температура, општините Шиштавец и Запот областа Гора , целосно се бес електрична енергија, додека руралните патишта помеѓу селата во општините Запот и Шиштавец се блокирани. Снежното невреме кое ја зафати Албанија отсече повеќе региони и остави без струја повеќе општини во северниот дел од земјата.