Меѓународен конкурс за фотографија “Боите на православието. Албанија “

На сите вас, кои се страстни за фотографија ве извести дека Меѓународниот конкурс за фотографија “Боите на Православието. Албанија “. Конкуренцијата е организирана од страна на Албанската православна автокефална црква  и OrthPhoto.net портал и Одделот за публикации на православна црква во Полска и има за цел да ја претстави различноста и убавината на Православието во Албанија.

По завршувањето на натпреварот ќе се објавува албум на четири јазици и со отворањето на изложбата во Албанија. Ве покануваме да се придружите на конкурсот за фотографии, со 6 фотографии за секоја од следните категории:

Црква (архитектура, фрески, крстови, цркви во природа, пејзажи итн.).
Луѓе (секуларна, портрети, итн.)
Репортажа (црковни настани, аџилак, верски празници).
Заживување на Албанската православна автокефална црква (ова фотографски категорија е наменета за да се одразува на “Воскресение патување” на Албанската православна автокефална црква, по падот на режимот атеист).
Натпреварувачите мора да ги испратат своите фотографии до 15 јули 2019 година, на адреса contest@orthphoto.net.

Учеството во натпреварот е бесплатно.

Учествувајте на нашиот фото-натпревар и освојте ги следните награди:

Голема награда: 600 €

Прва награда за секоја категорија: 200 €

Втора награда за секоја категорија: 100 €

Трета награда за секоја категорија: 50 €

Награда за чест: фотографски албум од нашите партнерски публикации. (Бројот на почесни награди ќе го одреди жирито). За повеќе детали во врска со натпреварот, правила и цени, посетете следнава адреса: www.albania.orthphoto.net и  Фејсбук страница: Бои на Православието. Албанија (Colours of Orthodoxy. Albania).