Меркел падна качувајќи се на бина (ВИДЕО)

 

Германската канцеларка, Ангела Меркел се сопна качувајчис е на бината од која требаше да се обрати на Берлинската конференција за мултилатерална трговија и дигитална безбедност, а снимката од инцидентот на својот YouTube канал британскиот таблоид Дели Маил. Веднаш потоа Меркел се пошегувала дека не ги забележала скалилата, но оти следниот пат дефинитвно ќе ги користи. Во својот говор таа се обратила до претставниците на германската индустрија и стопанските комори. Меѓу другото, канцеларката ја истакнала потребата од промени во Светската трговска организација.