Папата ќе ги отвори тајните архиви на Ватикан од Втората светска војна

Папата Франциско одлучи да ги отвори тајните архиви на Ватикан кои се однесуваат на периодот од Втората светска војна кога врховeн поглавар бил Пије XII, пренесува агенцијата „Ројтерс“.  Архивите ќе бидат отворени на 2 март 2020 година“, рече папата Франциско.