Патната инфраструктура во Општина Пустец амортизирана и се уште бес решение (ВИДЕО)

Општина Пустец, Мала Преспа е составена од 9 села, загрижувачки e проблемот за Македонците во Општина Пустец, немање на патната инфраструктура овој е голем проблем посочува Пали Колефски градоначалник на Општина Пустец.

Општина Пустец бара помош од државата за да се реши овој долгогодишен проблем. Апелите се уште погласни поради тоа што од страна на државните институци нема никаква реакција за проблемот на жителите.

Во Мала Преспа живеат околу 5 700 жители, сите од Македонско етничко потекло и со православна христијанска вероисповед.