Полицијата во Тирана уапси измамник кој за 215.000 евра ветил бугарски пасош и акции во турска компанија (ВИДЕО)

Триесет и осумгодишен маж е уапсен од полицијата во Тирана, откако бил обвинет за проневера на 215.000 евра со измама.

Сините униформи укажуваат дека 38-годишната Лорин Џелилај со измама проневерил сума од 215.000 евра од 26-годишен маж под изговор дека ќе му обезбеди бугарски пасош и ќе го направи акционер во приватна фирма. Турција.

Како материјален доказ се одземени 108.600 евра. Материјалите се предадени на Обвинителството при Основниот суд на општа надлежност Тирана за понатамошни дејствија.

Полициската акција со шифра „Транспортер“ ја финализира oтсекот за истрага на економски и финансиски криминал, во соработка со Специјалните оперативни сили.

Проневерил 215.000 евра, со измама, 38-годишниот фатен и ставен со лисици. Како материјален доказ се одземени 108.600 евра.

Специјалисти од Отсекот за истрага на економски и финансиски криминал, во соработка со Специјалните оперативни сили следејќи ги работите за напад на криминални активности од економско-финансиската област и доведување на сторителите пред кривична одговорност, ја организираа и финализираа полициската акција шифрирана „ Транспортер.

Како резултат на оваа акција уапсен е државјанин Л.Џ., 38 години, жител во Тирана. Овој државјанин со измама проневерил сума од 215.000 евра од 26-годишен маж, под изговор дека ќе му обезбеди бугарски пасош, како и дека ќе го направи акционер во приватна компанија во Турција.

Како материјален доказ се одземени 108.600 евра. Материјалите се предадени на Обвинителството при Основниот суд на општа надлежност Тирана за понатамошни дејствија.

 

Advertisement