Претседателот Пендаровски во Загреб ја посети Македонската Православна Црква „Света Злата Мегленска“

Претседателот Стево Пендаровски, во рамки на официјалната посета на Република Хрватска и проектот „Лице во лице со Претседателот“ ја посети Македонската Православна Црква „Света Злата Мегленска“ во Загреб. При посетата на Македонската Православна Црква „Света Злата Мегленска“, претседателот Пендаровски од страна на надлежниот парохиски свештеник, отец Кирко Велински беше запознаен со напорите за доизградба на објектот на црквата, која е прва македонска православна црква што се гради во Хрватска.

Advertisement