Ракометниот клуб Енхалон успешно го организира ракометниот турнир за млади категории “Енхалон Куп Вевчани 2017”

Ракометниот клуб Енхалон успешно го организира ракометниот турнир за млади категории “Енхалон Куп Вевчани 2017” на турнирот учество зедоа преку 300 деца во машка и женска конкуренција поделени во различни категории за мини ракомет,и ракомет на официјални димензии.

Овогодинешни победици во мини ракомет на овој турнир се :

1 место Рк Бијелина
2 место Рк Металург – Сани
3 место РК Енхалон
4 место Рк Стружанка

Во ракомет на официјални ракометни димензии најдобри беа:

1 место Рк Металург – Сани
2 место Рк Енхалон
3 место Рк Охрид
4 местп Рк Стружанка

Иднината на македонскиот ракомет е преку организација на турнири од ваков карактер, ова е нов проект на клубот на кој главен акцент ќе имаат младинските категории и мини ракометот.