САД воведоа нови санкции кон Хамас

САД воведоа втор круг санкции против функционери и финансиската мрежа поврзана со Хамас.

„Денешната акција ја нагласува посветеноста на САД за разбивање на мрежите за финансирање на Хамас со распоредување на нашите органи за санкции против тероризмот и во соработка со нашите глобални партнери за да му се ускрати на Хамас можноста да го искористува меѓународниот финансиски систем“, рече заменик-секретарот за финансии Воли Адејемо.

Advertisement