Снегот го блокира патот Клење-Стеблево во областа Голо Брдо

 

Патот Клење-Стеблево, поради снежните врнежи е блокирано, во патот заглави и комбе со 9 патници. Поради големиот снег, и невозможноста за да се движат други возила, жителите од регионот овозможиа отварањето на патот со лопати за да помине комбето. Блокирани патишта има Требиште, Клење, Стеблево. Се бара внимателност за возачите и да бидат спремни со симска опрема. Патот беше блокиран повеќе од девет часа, привремено е отворено само еден правец на патот, националниот пат Клење-Стеблево е главен пат што ги поврува Македонците во областа Голо Брдо.