Свечено отворени просторите на Македонскиот културен клуб “Никола Вапцаров” во Благоевград

Македонскиот културен клуб “Никола Вапцаров” во Благоевград, денес одржа прв состанок во новите простории. Македонците го одбележаа првото собирање во чест на Денот на геноцидот врз Македонскиот народ во Бугарија! Амин Боже, здравје и живот и борба за македонските права и слободи во Бугарија!
Advertisement