Tag Archives: 11 години од формирањето

Македонско друштво „Илинден“-Тирана одбележа 11 години од формирањето

Македонското друштво „Илинден“ со седиште во Тирана, денеска одбележува единаесет години од формирањето, период во кој заедно со огранокот за Голо Брдо дале голем придонес во евидентирањето и надминувањето на голем број прашања во интерес на Македонците во Албанија. -Континуирано работиме на заштитата на етничкиот, јазичниот, културниот идентитет и националните традиции на Македонците во Албанија. Една од задачите на дрштвото ...

Read More »