Tag Archives: 11 годишнината

Македонска Алијанса упати честитка за 11 годишнината од основањето на Македонското друштво „Илинден“-Тирана

Изминаа 11 години од основањето на Македонското друштво „Илинден“ од Тирана, со кое заеднички неуморно и посветено се бориме за демократските права на нашите браќа и сестри Македонци во Албанија. На г-динот Никола Ѓурѓај, Претседателот на Македонското Друштво му оддавам особено признание за залагањата во заштитата на Македонскиот национален идентитет. На овогодишните добитници на награди и благодарници „Илинден“ од срце им ...

Read More »