Tag Archives: 5Г технологија

Македонија ќе воведе 5Г технологија

Македонија ќе воведе 5Г технологија и за таа цел за почеток ќе потпише Меморандум за разбирање со НАТО, соопшти денеска претседателот Стево Пендаровски, по состанокот на Советот за безбедност. Втора точка на дневниот ред на денешната седница на Советот, како што информираше претседателот, биле безбедносните импликаци во врска со 5Г технологијата во државата. „Втората точка на состанокот беа безбедносните импликаци во врска ...

Read More »