Tag Archives: Алтин Тола

Македонското друштво „Илинден“-Тирана им го честиташе изборот на Османи и на Тола за админстратори на Требиште и Острени 

Македонското друштво „Илинден“-Тирана од името на Македонците во Албанија го поздрави изборот на двајцата Македонци,Едмонд Османи и Алтин Тола за амдинистратори на административните единици Требиште, односно Острени, областа Голо Брдо. При тоа се искажува убеденост дека тие „доследно,одговорно и со успех“ ќе ја извршуваат оваа многу значајна функција. Дозволете ми во мое и во име на македонското друштво „Илинден“, но, ...

Read More »