Tag Archives: Арјан Калчо

Збирка стихови „Говорт на пролетта„ на Арјан Калчо и на Македонски јазик

Неодамна излезе од печат новата четиријазична збирка стихови на албанскиот поет и професор на Универзитетот во Корча, Арјан Калчо. „Говорт на пролетта„ беше насловот што го одбрав за македонската верзија на неговите единаесет поеми посветени на пролетта, од мигот на нејзиното будење до раѓањето на летото. Единаесет вдахновени стихови од првите пупења на дрвјата, до првиот црцор на птиците што ...

Read More »