Tag Archives: Балкански филм и кулинарски фестивал во Поградец

Почна во Поградец девето издание на Балканскиот филмски и кулинарски фестивал

Девето издание на Балканскиот филмски и кулинарски фестивал во Поградец беше отворено денес вечер. За 5 дена и ноќи, во градската кино сала ќе бидат прикажани филмови изработени од албански и разни балкански земји како Македонија, Романија, Хунгарија, Турција, Хрватска, Србија, Грција, Косово, Црна Гора, . За 5 дена, Поградец е  „Главен град“ на Балканот благодарение на овој настан што ...

Read More »