Tag Archives: Балкански филмски и кулинарски фестивал

Почна во Поградец дeсето издание на Балканскиот филмски и кулинарски фестивал

Десето издание на Балканскиот филмски и кулинарски фестивал во Поградец беше отворено вечер. За 5 дена и ноќи, во градската кино сала ќе бидат прикажани филмови изработени од албански и разни балкански земји како Македонија, Романија, Хунгарија, Турција, Хрватска, Србија, Грција, Косово, Црна Гора, . Поградец е  „Главен град“ на Балканот благодарение на овој настан што го организира годишно од ...

Read More »