Tag Archives: Бојко Борисов

Светскиот Македонски Конгрес ги отфрла изјавите на бугарскиот премиер Бојко Борисов против Македонија

  Светскиот Македонски Конгрес (СМК) ги отфрла изјавите на бугарскиот премиер Бојко Борисов за антибугарска реторика во Македонија! Напротив, Македонците и Македонија се жртви на антимакедонската патетика и хистерија на Софија за руската проекција “Санстефанска Бугарија од 1878 година” и на бугарскиот иредентизам и ревизионизам кон Македонците и Македонија! И Франција за време на Втората Светска Војна била под германска ...

Read More »