Tag Archives: Демократската партија на Македонците (ДПМ)

Партијата на Македонците во Србија, ДПМ ќе оди на избори

  Македонците во Србија на престојните парламентарни, покраински и локални избори ќе настапат согласно инклинирањето на српската политичка сцена. Демократската партија на Македонците во Србија (ДПМ), во коалиција со Партијата на правдата и помирувањето (СПП) на Муамер Зукорлиќ од Нови Пазар, како две малцински партии излегува на изборите со заедничка изборна листа, со цел да направи Сојуз на малцински партии, ...

Read More »