Tag Archives: Десетгодишнината од првиот број на македонскиот весник “Илинден“

Обраќање на Никола Ѓурѓај, претседател на Македонско друштво “Илинден”-Тирана и уредник на Македонски весник “Илинден” по повод десетгодишнината од првиот број на македонскиот весник “Илинден“

Добар ден почитувани пријатели, Во оваа пригода, посебна чест ми претставува да ги поздравам: Почитуваниот господин Сашко Ташулов, Министер советник во Амбасада на Република Македонија во Тиранa, Република Албанија Почитуваниот господин Лаурентиу Стинга, шеф на политичката канцеларија на  присуството на ОСБЕ во Тирана, Република Албанија Почитуваниот господин Алексеј Самсонов, советник во Амбасадата на Руска Федерација во Тирана, Република Албанија Почитуваниот ...

Read More »