Tag Archives: Димче Шипинкаровски

Нова поетска книга на Димче Шипинкаровски „Татков аманет”

Во издание на Здружените за литература, култура и наука „Бран” од Струга, излезе од печат најновата книга на поетскиот ерудит Димче Шипинкароски, „Татков аманет”. Димче Шипинкаровски е добитник на награда, за 2022 година, на престижната поетска манифестација „Антево Слово”, која се доделува во чест на истакнатиот македонски поет Анте Поповски. Уредник на изданието е Борче Панов, додека профсор д-р Христо ...

Read More »