Tag Archives: Друштвото Македонци во Косово

Бугарската офанзива од позиција на членка на ЕУ за национално обезличување на Македонците продолжува на Косово

Бугарската офанзива од позиција на членка на Европската Унија за национално обезличување на Македонците продолжува на Косово. Откако во 2017 година, со помош на уцени кон Владата на Република Албанија, Бугарија успеаја да вметне непостоечко бугарско малцинство во Албанија, на ред е Косово. Со децении, во областа Гора во Косово живеат Македонци, но сега за потребата на бугарските интереси тие ...

Read More »