Tag Archives: “Единствена горанска партија“

Честитка за Божик од „Единствена горанска партија“

Во името на партијата „Единствена горанска партија“ им честитам Божиk на сите верници кои слават според Грегоријанскиот календар! Многу здравје и радост во вашите семејства! – стои во честитката потпишано од Адем Хоџа претседател на партијата „Единствена горанска партија“.

Read More »

Честика од партијата “Единствена горанска партија“ по повод Курбан Бајрам

Во име на партијата “Единствена горанска партија“ на сите припадници на Македонско-Горанската заедница на Косово и сите Муслимани им го честитам Курбан Бајрам! Како и секогаш, Бајрам носи радост во нашите домови. Сакајќи да ги поминеме деновите на Бајрам со радост и бериќет, наша должност е да продолжиме да бидеме внимателни и да се придржуваме кон потребните препораки за зачувување на здравјето ...

Read More »

Честитка од Единствена горанска партија ајирлија нека вије Нова година 2022

Во име на партијата Единствена горанска партија на сите припадници на Македонско-Горанската заедница на Косово им го честитам Нова година 2022 година, со желба за многу лични успеси и бериќетна година! Како и секогаш, Нова година носи радост во нашите домови. Сакајќи да ги поминеме деновите на Нова година со радост и бериќет, во време кога сè уште трае пандемијата на вирусот Ковид-19, наша должност ...

Read More »

Честитка од „Единствена горанска партија” ајирлија нека вије Нова година 2021

Во име на партијата „Единствена горанска партија“ на сите припадници на Македонско-Горанската заедница на Косово им го честитам Нова година 2021 година, со желба за многу лични успеси и бериќетна година! Како и секогаш, Нова година носи радост во нашите домови. Сакајќи да ги поминеме деновите на Нова година со радост и бериќет, во време кога сè уште трае пандемијата на вирусот Ковид-19, наша должност е ...

Read More »

Васил Стерјовски оствари средба со Адем Хоџа пратеник и претседател на „Единствена горанска партија“ и Хамза Балје, заменик министер за инфраструктура 

Васил Стерјовски, пратеник во Собранието на Албанија и претседател на Македонска алијанса за европска интеграција, МАЕИ оствари официјална средба во косовскиот парламент со Адем Хоџа пратеник и претседател на партијата „Единствена горанска партија“ од Гора како и со Хамза Балје, заменик – министер за инфраструктура од партијата „Единствена горанска партија“. На средбата се нагласа за заедничка соработка на Македонска алијанса за ...

Read More »

Врз основа на иницијативата на „Единствена горанска партија“ ќе се замени целосно електричната мрежа на релација Драгаш – Рестелица во Областа Гора

Врз основа на иницијативата на „Единствена горанска партија“ ќе се замени целосно електричната мрежа на релација Драгаш – Рестелица во Областа Гора во Косово. Денес беше предадено решение за еден од најголемите и исклучително значајни инфраструктурни проекти за Областа Гора. Овој проект се однесува на целосна замена на електричната мрежа на релација Драгаш – Рестелица областа Гора, со што ќе ...

Read More »

Адем Хоџа лидер на партијата „Единствена горанска партија“ од Гора упати честитка по повод 6-ти мај Ѓурѓовден

Адем Хоџа лидер на партијата „Единствена горанска партија“ од Гора пати честитка по повод 6-ти мај ден на Гораните каде и да се. Во Косово 6-ти мај е официјално означен како ден на Горанците, заснован на нашата вековна традиција Ѓурѓовден. Ова е нашиот празник за кој се надеваме дека ќе ни донесе повеќе радост, љубов и пријателство. Празникот што за нас започнува на 5 мај ...

Read More »

Македонско друштво „Илинден“-Тирана му го чеситаше изборот за пратеник на Адем Хоџа од „Единствена горанска партија“ 

Претседателот на Македонското друштво „Илинден“-Тирана, Никола Ѓурѓај, упати честитка до лидерот на „Единствена горанска партија“,Адем Хоџа,за неговиот избор за пратеник во новиот косовски законодавен дом. Дозволете ми во мое лично име и во име на Македонското друштво “Илинден”-Тирана, и името на Македонското национално малциство во Албанија. Ви честитам изборот за пратеник во Косовското Собрание. Имате огромна поддршка од Македонското друштво ...

Read More »

Светскиот Македонски Конгес ја подржува “Единствена горанска партија“ на парламентарните избори во Косово

Светскиот Македонски Конгес (СМК) ја подржува “Единствена горанска партија“ на парламентарните избори во Косово што ќе се одржат на 6 октомври 2019 година. На престојните парламентарни избори на Косово “Единствена горанска партија“ настапува со своја кандидатска листа и Македонците на Косово имаат можност да гласаат за партијата која се бори за унапредување на нивната положба и права и заштита на ...

Read More »

Македонско друштво “Илинден”-Тирана го подржава „Единствена горанска партија“ на парламентарните избори во Косово

Македонско друштво “Илинден”-Тирана го подржава „Единствена горанска партија“ на парламентарните избори, во Косово што ќе се одржат на 6 октомври 2019 година. „Единствена горанска партија“ настапува со своја кандидатска листа, ја имате таа мозност и среќата да гласате за партијата која се залага за вашите права и се бори да се зачува корени, јазикот и индентитет, и посакуваме успеси на ...

Read More »