Tag Archives: Филмскиот фестивал Будимпешта

Со „Медена земја“ се отвори Филмскиот фестивал на документарен филм во Будимпешта

На 27 јануари 2020 г. во Будимпешта започна традиционалниот Меѓународен фестивал на документарен филм 2020, кој ќе трае до 2 февруари. Фестивалот беше свечено отворен со прикажување на македонскиот документарен филм „Медена земја”. Во преполната сала пред прикажувањето на филмот што беше медиумски покриено,  пригодни обраќања имаа градоначалникот на Будимпешта, Гергеј Корачоњи и амбасадорот на Македонија во Унгарија, Горан Стевчевски. ...

Read More »