Tag Archives: г-дин Роберт Кленкоски

Ексклузивно интервју за македонскиот весник “Илинден“ со г-дин Роберт Кленкоски, Претседател на Централен Совет на Македонците во Германија

 Македонски весник “Илинден“: Господин г-дин Роберт Кленкоски, ве молам претставете се на нашите читатели. Ви благодариме за честа и можноста да разговараме за прашања кои не обединуваат нас Македонците и целите на Централниот Совет на Македонците во Германија. Накратко, јас сум Роберт Кленкоски, роден во Берлин 1973 година и израснат во Германија. Со гордост го носам моето македонско наследство и ...

Read More »