Tag Archives: Гане Тодоровски

Големиот Гане Тодоровски на страниците на светски познатото списание Circumference во превод од македонски јазик на Софија Поповска

Големиот Гане Тодоровски на страниците на светски познатото списание Circumference во превод од македонски јазик на Софија Поповска. Circumference е двогодишно списание за поезија, превод и меѓународна култура. На веб-страната на  списанието https://circumferencemag.com/most-constant-unpresence/ читаме: „Ние веруваме дека преводот е витален дел од јавниот и уметничкиот дискурс. Во печатени и онлајн изданија, објавуваме нови преводи на поезија, драма и есеи, особено ...

Read More »