Tag Archives: Гаврило Романович Державин” – Свети Николе

Сара Џелили, Македонка од Голо Брдо учесник на конкурс за средношколски есеи распишан од Меѓународен Славјански Универзитет ,,Гаврило Романович Державин” – Свети Николе

Поетска манифестација средношколски есеи распишан од Меѓународен Славјански Универзитет ,,Гаврило Романович Державин” – Свети Николе. Манифестацијата со својата благородна мисија има цел афирмирање, пренесување и зачувување на македонскиот јазик, не само во Македонија туку и низ целиот свет. Сите љубители на поезијата по претходно објавен конкурс имаа можност да станат дел од промоторите на пишуваниот поетски, македонски јазик и литературата ...

Read More »