Tag Archives: Гоце Пероски

Македонецот Гоце Пероски избран во Градскиот совет на Диселдорф

Македонецот Гоце Пероски е избран за еден од 90. членови на новиот состав на Градскиот совет на Диселдорф. „Почитувани граѓани на Мерзенброј, сè што ми остана е еден збор: Благодарам!“, порача новоизбраниот градски советник на главниот град на германската сојузна држава Северна Рајна Вестфалија. Пероски беше на изборната листа на Зелена политичка партија на Германија. Паралелно со градскиот совет, десет ...

Read More »