Македонецот Гоце Пероски избран во Градскиот совет на Диселдорф

Македонецот Гоце Пероски е избран за член на советот за интеграција во градот Диселдорф. Пероски беше на изборната листа на Зелена политичка партија на Германија. Советот за интеграција на главниот град на државата го одреди вкупниот број места во советот за интеграција на 19. Мнозинството од комитетот се состои од десет директно избрани лица и девет лица назначени од советот од неговите членови.