Tag Archives: Камп

Македонија: Спортски камп во Струга за децата од дијаспората од 5 до 10 август

Агенцијата за иселеништво, на Македонија првпат од своето постоење, од 5 до 10 август организира Спортски камп во Струга, наменет за децата од дијаспората. Основната цел за реализација на овој Спортски камп е пред се промоција на земјата пред децата на иселениците и запознавање со нивната татковина и мајчиниот јазик, како и поттикнување на истите за здрав живот и спортска ...

Read More »

Албанија: Во Драч има камп со 4.158 муџахедини од Иран

И покрај фактот што албанските институции го чуваат во тајност број на муџахедини кои се сместени во Албанија, податоците на државниот институт за статистика, ИНСТАТ покажуваат дека 4.158 муџахедини од Иран се пристигнати во земјата. Во извештајот на ИНСТАТ се наведува дека во рок две години дозвола за престој во Албанија добиле 4.158 лица од Иран. Од вкупниот број 4.158 ...

Read More »

Повик за Летна школа за еколошка едукација во Преспа

Друштвото за заштита и зачувување на животната средина во Албанија (ППНЕА) во соработка со Македонско Еколошко друштво во Македонија (МОН) и Здружение за заштита на Преспа (СПП) ќе организират летната школа “Интерпретација и природно образование за Преспа” која ќе се одржи од 17 до 21 септември 2018 година во Корча, Албанија. Сакате да се запознаете со природата на Преспа и да ...

Read More »

Во Албанија ќе се гради центар за балкански повратници од ИД

Во Албанија ќе се гради центар за повратници од ИД од балкански држави, информацијата се соопшти на конференција посветена на насилниот ектремизам, одржана во Тирана со поддршка на јорданскиот крал. Во Албанија ќе се изгради центар за координација на повратници од ИД од балканските земји. За тоа предложив секоја држава да испрати по еден офицер за врски,со цел заедничката борба ...

Read More »