Tag Archives: Македонци во Шфајцарија

Донација од 20 неинвазивни вентилатори за Општата болница „Борка Талески“-Прилеп

Општата болница „Борка Талески“-Прилеп ја промовираше донацијата од 20 неинвазивни вентилатори, кои ќе значат многу не само во секојдневните битки на пациентите заразени со коронавирусот, туку ќе бидат од големо значење за болницата и после завршувањето на пандемијата. Сшпред промоторите, станува збор за донација од Швајцарија. Имено, г-динот Седрик Пахуд, сопственик на компанијата BCD Micro Technique S.A., која ги произведува ...

Read More »