Tag Archives: Македонската држава малцинства и дијаспора се едно национално ткиво

Македонската држава, малцинства и дијаспора се едно национално ткиво

Доколку се земат предвид постојаните негирања на македонскиот идентитет и јазик од страна на Софија, како и обидите за создавање вештачко бугарско малцинство во земјите што ја опкружуваат Македонија, очигледна е потребата од координација на македонската нација, без разлика на местото на живеење, нагласуваат експертите. Македонската држава, малцинства и дијаспора се едно национално ткиво Експертите и познавачите на состојбите посочуваат ...

Read More »