Tag Archives: Македонската православна црква – Охридска архиепископија

Игуменот на Бигорскиот манастир, отец Партениј, избран за нов владика на Македонската православна црква – Охридска архиепископија

На денешната седница на Светиот архиерејски синод, игуменот на Бигорскиот манастир „Свети Јован Крстител“, високопреподбниот архимандрит Партениј, беше едногласно избран за нов епископ на Македонската православна црква – Охридска архиепископија. На денешната седница на Светиот архиерејски синод, игуменот на Бигорскиот манастир „Свети Јован Крстител“, високопреподбниот архимандрит Партениј, беше едногласно избран за нов епископ на Македонската православна црква – Охридска архиепископија. ...

Read More »