Tag Archives: Македонски документарен филм

“Медена земја” не се закити со Оскар но ги освои срцата на милиони ширум светот

Македонскиот документарен филм на Тамара Котевска и Љубо Стефанов, иако не ја доби престижната златна статуетка сепак ќе остане во историјата на Американската академија за филмска уметност и наука, како прв филм номиниран во две категории – најдобар документарен и најдобар интернационален филм. Оскарот за најдобар документарец го однесе првиот филм на компанијата на Барак и Мишел Обама  со наслов ...

Read More »