Tag Archives: Македонски национален совет во Црна Гора

Повик од Македонскиот национален совет во Црна Гора

Почитувани Македонци и Македонки, Македонскиот национален совет во Црна Гора е личен и ексклузивен проект кој го спроведува невладиното здружение „ВАРДАР-МКД“ – Подгорица, кое во иднина по неговото формирање ќе го претставува најголемото институционално и представничко тело на Македонците во Црна Гора. Македонскиот национален совет во Црна Гора ќе учествува во зачувувањето и одлучувањето за начинот на заштита, застапување и ...

Read More »