Tag Archives: македонски весник илинден

Македонски весник “Илинден” ви посакува Среќна Нова 2024

Почитувани читатели на Македонски весник “Илинден”, редакцијата на Македонски весник “Илинден”, Ви ја честита Новата 2024 година и ви посакува добро здравје, радости и успеси во наредните 365 дена. Почитувани, Ви благодараме на довербата која ни ја дадовте како на одговорен, непристрасен и објективен медиум кој информира и анализира преку својата новинарска екипа за сите случувања во државата и пошироко, ...

Read More »

Екслузивно интервју за весникот Македонски весник „Илинден”: Претставничката на македонското национално малцинство во Комитетот за национални малцинства во Република Албанија, Марјана Костофски Фелах

Македонски весник “Илинден“: Марјана Костофски Фелах, со оглед на фактот што вашата позиција е значајна за Македонците во Република Албанија, како нивен репрезент во многу важниот Комитет за малцинства во Република Албанија, ве молам запознајте ги нашите читатели со вашата професионална историја. Прво би сакала да ви се заблагодарам за ова интервју, можам да кажам дека ова е мое прво ...

Read More »

Екслузивно интервју за Македонски весник “Илинден“: Стефан Смиљаноски, извршен директор на Бреинстер – Албанија

Македонски весник “Илинден“: Нашите читатели се заинтересирани за историјата на Македонската компанија Бреинстер. Смиљаноски: Бреинстер е организација за IT едукација која своите почетоци ги има во 2015 година како стартап. За само 5 години, според сите важни параметри, прераснавме во лидер во неформалното образование во Македонија. Нудиме 10 програми (академии) за здобивање на знаења и вештини во најбараните IT и ...

Read More »

Македонски весник “Илинден” стана дел од нај големата платформа за вести vesti.mk

  Македонски весник “Илинден” стана дел од нај големта платформата за вести vesti.mk. Vesti.mk е агрегатор на најнови вести од 150 македонски веб сајтови. Сега Македонски весникот “Илинден” ќе биде уште по блиску до читателите. На тој начин, Македонски весник “Илинден” стана прв весник на Македонци од Република Албанија и Балканот што е дел од прекрасната платформа за вести. Никола ...

Read More »

Екслузивно интервју за Македонски весник “Илинден“: Евгенија Нацулиду, преставник на „Крсте Мисирков (Движење за промоција на македонскиот мајчин јазик)“ на македонското малцинство во Грција

Македонски весник “Илинден“: Во ова прилика во моје име и во името на Македонско друштво “Илинден”-Тирана и посакувам успеси на вас и на вашата организација „Крсте Мисирков” (Движење за промоција на македонскиот мајчин јазик) на македонското малцинство во Грција, како подружен член во Федералната унија на европските националности, Македонско друштво “Илинден”-Тирана гласаше на конгресот на ФУЕН и се радуваме дека и вие сте во ФУЕН ...

Read More »

Македонското друштво “Илинден”-Тирана доби верски календари од МПЦ-ОА за Македонците во Албанија 

Македонското друштво “Илинден”-Тирана доби верски календари за 2023 господово лето, кои бесплатно ќе бидат распределени на Македонците во Република Албанија, информираше за Македонски весник “Илинден”, Никола Ѓурѓај претседател на друштвото. Во име на друштвото и на Македонците тој искажува голема благодарност до Македонската православна црква – Охридска Архиепископија и архиепископот г.г. Стефан што и годинава доделува одреден број верски календари ...

Read More »

Македонски весник “Илинден” ви посакува Среќна Нова 2023

Почитувани читатели на Македонски весник “Илинден”, редакцијата на Македонски весник “Илинден”, Ви ја честита Новата 2023 година и ви посакува добро здравје, радости и успеси во наредните 365 дена. Почитувани, Ви благодараме на довербата која ни ја дадовте како на одговорен, непристрасен и објективен медиум кој информира и анализира преку својата новинарска екипа за сите случувања во државата и пошироко, ...

Read More »

Македонскиот весник “Илинден“ стана дел од платформата Алијанса за етички медиуми и е првиот весник на македонското малцинство во Албанија кој е дел од платформата

Македонскиот весник “Илинден“ стана дел од платформата на Алијансата за етички медиуми, членови на АEM се 29 печатени и аудиовизуелни медиуми во Република Албанија. Алијансата ги штити своите членки од нефер притисоци и напади. Алијансата за етички медиуми е доброволна група албански медиуми посветени на строго спроведување на Етичкиот кодекс на новинарите. Мисијата на Алијансата за етички медиуми е да ...

Read More »

Македонски весник “Илинден” ви посакува Среќна Нова 2022 година

Македонски весник “Илинден” на сите свои читатели им посакува среќна Нова 2022 година, исполнета со спокој, слога, радости и добро здравје. Во Новата година, никој да не ви застане на патот и сите соништа да ви се остварат. Нека ви е среќна, весела и бериќетна 2022 година!

Read More »